Nextlevel Production

Elektronik og video nyheder

Video

Video er fremtiden

F1

Det lyder som en gammel kommentar, vi har hørt om i næsten 40 år. I 1979 lavede den britiske gruppe ”The Buggles” sangen: ”Video Killed The Radiostar”, der også blev afspillet som den første sang da MTV (Music Television) kanalen blev lanceret d. 1. august 1981.

Selvom vi har hørt den kommentar i så mange år, så er 2018 året hvor video har fået sit endelig gennembrud på de social medier og dermed blevet den mest populære udtryksform i verden. I 2017 kom der er paradigmeskift, hvor det for første gang i internettets korte levetid var flere der var online via en mobiltelefon frem for computeren.

Skiftet har bl.a. betydet at kanaler så som Instagram, Snapchat og Youtube er eksploderet i læsertal og især videovisninger. Bl.a. blev Luis Fonsis musikvideo ”Despacito” den første video nogensinde der blev set mere end 4 milliarder gange sidste år. I skrivende stund (red: d. 16. juli 2018) er videoen blevet set mere end 5,3 milliarder gange.

I mediebilledet ser man også et dramatisk skifte de seneste år, hvor mere og mere videoindhold overtager de skrevne artiklerne roller på mediernes hjemmesider samt social medie profiler.

Dr.dk har bl.a. haft stor succes under VM 2018 med at lave små 1 minutters videoer med kampreferater fodboldkampene, hvilket på mange måder er den perfekte at udnytte at vi danskere bruger video på vores mobiltelefoner til at holde os opdateret.

Vi har talt med Per Asmussen, fra mediet Gastrofun.dk. Han siger: ”I det øjeblik vi udgiver en opskrift i videoformat, oplever vi en tredobling af visningerne af opskriften, uagtet om videoen udgives på Facebook, Instagram eller Youtube. Vi ser en stor fremtid i video og ved at bruge video til vores opskrifter, kan vi bedre vise specielle teknikker, der kan være svære at forklare. Vi har f.eks. en opskrift på franskbrød, hvor en speciel foldeteknik til at få en luftigere brød var meget svær at beskrive med ord. Vi oplevede meget gode tilbagemeldinger fra vores læsere, da vi udgiv en video med det inde i opskriften. Den kan du se her.”