Nextlevel Production

Elektronik og video nyheder

General

Akustikpanel og akustikloft dæmper akustikken

F1

Når du oplever at et rum i dit hjem bliver svært at holde ud at være i, så kan der være tale om at der måske er en dårlig akustik i rummet. En dårlig akustik kan du heldigvis gøre bedre og der findes mange måder at gøre dette på.

Producenter har fulgt med i tidens udvikling

Akustikpaneler og akustikplader i det hele taget har fået rigtig meget medvind på markedet efter at det så dagens lys i de moderne udgaver. Der har egentlig altid været en bevidsthed omkring at akustikken har meget at sige for et velvære i et rum, men løsningerne førhen har bare aldrig været tiltalende nok.

Hjemmene er blevet anderledes og meget mere moderne og nordiske i udtryk helt generelt. Heldigvis har nogle få akustikproducenter sørget for at se på tidens udvikling og har fundet design på f.eks. akustikpanel og akustikvæg som kan passe ind selv i de moderne hjem.

Akustikpaneler som man også kalder for træpaneler, skaber den gode effekt i rummet ved at skille støj fra de rigtige lyde. Når man står i et rum, hvor der kun findes hårde flader vil man opleve at de lyde, der kommer ud fylder meget mere.

En lyd lever længere når den rammer hårde flader

En lyd fylder i den forstand ikke mere eller mindre på nogen tidspunkter, men dens levetid kan være forskellig alt efter hvor den får sit udspil. Et hurtigt eksempel der giver en forståelse for dette er, hvis du taber en knappenål på et trægulv i et tomt rum, hvor efter du taber en knappenål på et gulv med tæppe i et tomt rum. Lyden fra knappenålen er helt forskellig fra det ene til det andet.

Der findes også mulighed for at gøre lyden bedre i hjemmet med f.eks. tapeter på væggene eller tæpper på gulvene. Det væsentlige er at der bliver blødgjort flader, som lyden vil ramme ind i, så den ikke lever videre.