Nextlevel Production

Elektronik og video nyheder

General

Sådan kan du holde træningen ved lige, når du er blevet gravid

F1

Det er vigtigt at blive ved med at få rigeligt med motion, når man er blevet gravid. Man er dog nødt til at sætte sine mål for træningen en smule om, efterhånden som ens mave bliver større og større.

Læs med her for at få dig nogle gode ideer til hvordan du kan holde træningen ved lige når du er blevet gravid.

Brug det rette træningstøj

Din krop kommer til at ændre sig rigtig meget, efterhånden som graviditeten skrider frem. Det er derfor også meget vigtigt at du har noget ordentligt træningstøj som du kan benytte dig af under graviditeten.

Til at starte med kan du formentlig godt bruger dit eget trænings tøj, men efterhånden som din krop kommer til at ændre sig mere og mere skal du have fat i noget lækkert træningstøj til gravide. Køb det hos MamaMilla, hvis du vil have det bedste på markedet.

Det er som regel billigst at købe sådan noget hjem fra nettet og hvis du eventuelt har nogle veninder, som har gennemgået samme proces, kan du spørge dem om, hvor det er de har købt deres træningstøj henne.

Mindre intensiv træning

Efterhånden som din graviditet skrider frem bliver det mere og mere begrænset hvor aktiv en træning, det er du kan holde til. Det vil også blive mere begrænset, hvor intensiv en træning det er forsvarligt for dig at lave.

Til at starte med vil du for eksempel godt kunne løbe dig en tur, hvis det er din foretrukne måde at får motion i hverdagen på. Men du bør dog have det i tankerne, at du er blevet gravid og dermed ikke bør presse dig selv mere end højst nødvendigt. Senere hen i processen – og især når du er blevet højgravid – er det meget bedre at gå sig en lang tur end at sætte sig det mål, at man skal løbe et bestemt antal kilometer den dag.

Tag eventuelt en meget god snak med din faste læge omkring dette emne. Få deres professionelle syn på hvor meget træning (og hvilke træningsformer), som det er forsvarligt for dig at lave – alt efter hvor langt henne i graviditeten du er.

Yoga og dans

Nogle mere blide træningsformer, såsom yoga og dans, har fået stor succes blandt gravide kvinder. Disse træningsformer er ikke lige så intensive, som for eksempel styrketræning eller løb kan være det.

Samtidig giver disse træningsformer en mindre dosis af bevægelse og motion til den gravide, hvilket er meget sundt for både den gravide person men også for barnet selv.

Det er godt at så for at man får bevægelse og motion, når man er gravid, da det kan give en bedre og meget sikre fødsel. Men det handler også om at finde frem til den rette mængde motion alt efter hvor man er henne i processen. Og det handler dermed i høj grad om at finde frem til en god balance.