Nextlevel Production

Elektronik og video nyheder

General

Nyd måltiderne sammen

F1

Vi er alle sammen på hele tiden i dag. Du har din mobil i nærheden af dig hele tiden. Med den kan du finde informationer, holde dig opdateret og fordrive tiden. Den kan beskæftige dig på mange måder, og den kan være nyttig. Resten af din familie har også deres mobil. I har dem på jer eller lige i nærheden, og de bliver kigget på mange gange hver dag.

Det er smart med en mobil, der kan så mange ting. Det går bare lidt ud over vores samvær. Overvej lige engang, hvornår du sidst har spist et måltid sammen med hele din familie. Hvor I alle var til stede. Ikke bare fysisk, men også mentalt. Så I kunne holde en samtale kørende under hele måltidet.

Spisestue med spisebord og spisestuestole

Læg mobilerne væk

Mobiler er smarte og nyttige. Der er bare nogle ting, de ikke kan. De kan fx ikke lade og være til stede sammen med dem, der er i samme rum som os. Så skal vi lægge dem til side og glemme dem lidt.

Det kan I gøre i din familie, når det er spisetid. Det er et smart tidspunkt at gøre det på, fordi man alligevel skal bruge sine hænder til noget. I skal jo holde på kniv og gaffel eller putte maden ind i munden.

Lægger I mobilerne væk, når det er spisetid, så kan I være til stede sammen. I kan snakke om, hvad I går og laver, og hvad jeres planer er. I kan føle jer som den familie, I jo er.

Familie dækker bord sammen

Skab et lækkert sted

Skal I rigtig spise sammen og gøre det til en hyggestund, så kan du prøve at gøre det lækkert. Tænk på at få indrettet spiseområdet lækkert og hyggeligt. Find et godt spisebord og nogle gode spisebordsstole, I sidder godt i. Det vil gøre det mere tillokkende at sætte sig og spise stille og roligt.

Overvej, om der er andet, der kan gøre spiseområdet mere tiltalende. Det kan være, der ligger noget rod, der skal fjernes. Måske vil nogle familiebilleder på væggen gøre det mere personligt og hyggeligt. Du kan sikkert finde på noget. Der er mange måder, man kan gøre et område mere tiltalende på.

Lav en aftale

Måske vigtigst af alt er, at hele familien er med på det. I skal lave en aftale om, at det er noget, I gør. I skal være enige. Kun sådan kan det overhovedet lade sig gøre.

Hvis det ikke er alle i husstanden, der er med på idéen, falder den til jorden. I kan ikke være sammen og til stede, hvis ikke alle er til stede.

Er der nogen, der har brug for lidt ekstra overtalelse, så må I finde en løsning. Det kan være, en gulerod kan være overtalelse nok. Det kan også være, at du bare skal forklare, hvorfor du gerne vil gøre det.

Møder du forståelse, eller har du fået alle overtalt, så husk på, at det stadig kan være svært. I må støtte hinanden i at huske det. Lav eventuelt en kasse, hvor I lægger jeres mobiler, når det er spisetid. Så kan kassen hjælpe jer med at huske det.