Nextlevel Production

Elektronik og video nyheder

General

Indret et træningsrum i dit anneks

F1

Mange annekser står ubrugte hen eller bruges højst få gange om året ved gæstebesøg. Ønsker du at skabe forandring i dit anneks, kan du give det en helt ny funktion og indrette et lækkert træningsrum i sidebygningen. Læs med her for inspiration til, hvordan du kan gribe opgaven an. 

Du kan selvfølgelig bruge rådene i et hvilket som helst rum i hjemmet, som du ønsker at forvandle til et træningsrum. Det kan også være en ubrugt garage eller et tomtstående kælderrum.  

Indretning af træningsrum

Sæt rummet i stand

Start med at sætte annekset i stand, hvis det trænger til det. Mal vægge og loft, ophæng spejle og installer lamper, for eksempel spotlights i loftet for en flot effekt. Sørg også for gode opbevaringsmuligheder. 

Det er en god idé at installere et fitnessgulv i rummet. Det er et gulv af for eksempel gummi eller skum, der som regel lægges rullevist eller i form af brikker, der samles. Et fitnessgulv skåner gulvet for sved og slidtage. 

Samtidig har det flere fordele for din træning og krop. Det er blandt andet stødabsorberende, så hop og lignende bevægelser bliver mere skånsomme for dine led. Et træningsgulv er også skridsikkert og lydisolerende. 

Sørg også for at skabe en god temperatur i dit home gym. Det anbefales at have en rumtemperatur på omkring 20 til 22 oC for et godt indeklima og god komfort. Luftfugtigheden øges ved lavere temperaturer. Er der ikke installeret varme i annekset, kan du med fordel investere i en varmepumpe. Der er gode lokale forhandlere af varmepumpe i Roskilde, København, Aarhus og andre større byer rundt omkring i landet.

Træningsudstyr

Installér det rette træningsudstyr

Inden du køber træningsudstyr til dit træningsrum i annekset, er det en god idé at fastlægge et budget. Ud fra det kan du vurdere, hvilket træningsudstyr du vil prioritere i rummet, og hvad det hver især må koste. 

Valget af træningsudstyr afhænger naturligvis af, hvilke træningsformer du dyrker. Er du til styrketræning, er en træningsbænk et ideelt redskab, da den kan bruges til mangesidig styrketræning. Vægtstand og vægtskiver har også en plads i mange home gyms. 

Populære redskaber til konditionstræning er blandt andet løbebåndet og spinningscyklen. Du kan også vælge redskaber som kettlebells, der både træner styrke og kondition. 

Du kan med fordel finde relevante testresultater og anmeldelser, inden du køber fitnessudstyr, så du er sikker på at købe sikkert udstyr af ordentlig kvalitet.  

Mere tid med eget træningsrum

Fordele ved et home gym

Der er flere fordele ved at eje sit eget træningsrum:

  • Du slipper for at vente på, at træningsudstyr bliver ledigt, ligesom at du undgår andres utålmodige blikke under træningen
  • Tiderne for træning bliver mere fleksible, og du undgår transporttid 
  • Du er ikke afhængig af bestemte vejrforhold inden træning 
  • Der er ingen dømmende blikke, og du skal ikke tænke på, hvordan du ser ud eller handler under træningen
  • De penge, du bruger på træningsudstyr, bliver hurtigt tjent hjem. Du slipper for dyre regninger fra dit lokale fitnesscenter

Ovenstående er blot nogle af de mange fordele, der er ved hjemmetræning. Indret et home gym i et ubrugt rum i hjemmet, og oplev alle goderne.